Senioriskootteri on monelle välttämätön apuväline - Luen millainen on hyvä senioriskootteri!

1 minuutit Julkaistu:


minusta

Kuljetusalan tärkeät työnkuvat Hei ja tervetuloa kuljetusaiheisen blogin pariin! Täällä keskitytään erityisesti kuljetusalan työnkuviin ja alan näkymiin. Kuljetusalalla töitä on riittänyt aina ja riittä jatkossakin, mutta muutoksia alaan tuo aina vain lisääntyvä kansainvälisyys, globaalisuus ja jopa ilmastonmuutoksella sekä ekologisuudella on oma vaikutuksensa. Kuljetusala on meille tärkeä, sillä se varmistaa että tuotteita on tarjolla kaupassa, saadaan raaka-aineet teollisuuteen, puhumattakaan sitä että ihmiset pääsevät sinne missä heitä tarvitaan, oli se sitten työpaikkaan tai koteihinsa. Kuljetusala pitää siis niin sanotusti yhteiskunnan rattaat pyörimässä. Kirjoituksissa tuodaan esille myös mitä mahdollisuuksia ekologisuus tuo alalle. Mutta eritoten blogissa halutaan tuoda esille kuljetusalan tärkeitä työnkuvia ja ajankohtaisia aiheita. Toivottavasti viihdyt kirjoituksien parissa!

Haku

Kategoriat

Kuntoutuksessa käytettävät senioriskootterit ovat tieliikennelaissa rinnastettu jalankulkijoihin. Senioriskootterin maksiminopeus onkin yleensä 15 - 25 km/h ja niiden ajamiseen ei tarvita ajokorttia. Moni senioriskootteria päivittäin käyttävä kokeekin että se on heille välttämätön apuvälinen kauppareissulla, harrastuksissa ja muussa asioinnissa. Senioriskootteri onkin tarkoitettu juuri siihen, että vanhukset tai liikuntavammaiset voivat liikkua omatoimisesti. Senioriskootterit soveltuvat loistavasti ahtaimmissakin tiloissa liikkumiseen ja niillä voidaan peruuttaa jopa muutamia senttimetrejä kerrallaan. Sähköisen kulkuneuvon kuljettajalta edellytetään kykyä ohjata laitetta, riittävää näkökykyä sekä ympäristön havainnointi kykyä. Apuvälineen kuljettajan tulee myös pystyä liikkumaan kulkuneuvolla itsensä ja ympärillä olevien turvallisuus huomioiden. Hyvä senioriskootteri on käyttäjäystävällinen Senioriskoottereiden käyttäjät kokevat kulkuneuvon käytössä tärkeimmäksi helppokäyttöisen ohjauksen sekä helposti ladattavan akun. Seniori skoottereissa onkin yleensä vipumainen nopeuden säädin sekä automaattijarrut. Uusimmissa ajoneuvoissa on penkin alla kevyt, helposti irrotettava akku, joka voidaan viedä sisälle lämpimään ladattavaksi. Senioriskootteri pyritäänkin valmistamaan niin helppokäyttöisiksi kuin mahdollista. Kauppatavaroille tulisi olla kunnollinen kori, jonka avulla niitä voidaan kantaa mukana. Lukittava tavaralaatikko on myös yleinen lisäominaisuus senioriskoottereissa. Mukava istuin on myös tärkeä osa senioriskootteri valintaa, kädensijat ovat myös tärkeässä asemassa, sillä niiden avulla kädet eivät pääse rasittumaan.

Senioriskootterin lisävarusteet Sähköajoneuvoihin on tarjolla laaja valikoima lisävarusteita, kuten talvivarusteet ja suojapeitteet. Akkulämmitin on tarpeellinen varuste talvisin, sen avulla senioriskootteri käynnistyy helposti kovillakin pakkasilla. Akkulämmittimen yhteydessä voidaan akku eristää niin että se varaa lämpöä pitkään liikkeellelähdön jälkeenkin. Kun kytket akkulämmittimen pistorasiaan, akusto lämpenee noin +20 asteeseen. Laadukas akkulämmitin pitää lämmön plussan puolella, vielä kuuden tunnin kuluttuakin. Senioriskootteriin saat myös räätälöidyt nastarenkaat sekä talvirenkaat.  Nastat ovat yleensä niin sanottuja kevyt nastoja, joten ne soveltuvat sisätiloissakin ajamiseen. Niin kuin muutenkin sähköajoneuvolla ajaessa, on kuitenkin hyvä varmistaa saako kevyt nastoilla ajaa sisätiloissa. Talvirenkaita saa myös ilman nastoja, ja senioriskoottereiden vanteet ovat samankaltaiset kuin auton vanteet, joten renkaiden vaihto ei vaadi sen erikoisempia toimenpiteitä. Voit myös teettää renkaiden vaihdon alaan erikoistuneessa liikkeessä. Suojapeite turvaa arvokkaan ajoneuvon pölyltä, kosteudelta sekä katseilta, joten se näin vähentää myös ilkivallan riskiä. Senioriskootterin mitoilla tehdyissä suojapeitteissä on alhaalla kiristysnauha, joten se pysyy paikoillaan myös kovalla tuulella. Juro Sähköajoneuvot Oy valmistaa turvalliset ja helppokäyttöiset senioriskootterit.

• tag: • 24 sanat