Taksi kuljettaa asiakkaat perille kellonajasta riippumatta

2 minuutit Julkaistu:


minusta

Kuljetusalan tärkeät työnkuvat Hei ja tervetuloa kuljetusaiheisen blogin pariin! Täällä keskitytään erityisesti kuljetusalan työnkuviin ja alan näkymiin. Kuljetusalalla töitä on riittänyt aina ja riittä jatkossakin, mutta muutoksia alaan tuo aina vain lisääntyvä kansainvälisyys, globaalisuus ja jopa ilmastonmuutoksella sekä ekologisuudella on oma vaikutuksensa. Kuljetusala on meille tärkeä, sillä se varmistaa että tuotteita on tarjolla kaupassa, saadaan raaka-aineet teollisuuteen, puhumattakaan sitä että ihmiset pääsevät sinne missä heitä tarvitaan, oli se sitten työpaikkaan tai koteihinsa. Kuljetusala pitää siis niin sanotusti yhteiskunnan rattaat pyörimässä. Kirjoituksissa tuodaan esille myös mitä mahdollisuuksia ekologisuus tuo alalle. Mutta eritoten blogissa halutaan tuoda esille kuljetusalan tärkeitä työnkuvia ja ajankohtaisia aiheita. Toivottavasti viihdyt kirjoituksien parissa!

Haku

Kategoriat

Suurin osa meistä on joskus käyttänyt taksia, syystä tai toisesta johtuen. Monelle se toimii kyytinä kotiin esimerkiksi pitkä juhlaillan jälkeen tai vie aamuvarhaisella lentokentälle, kun mikään muu julkinen liikenneväline ei sinne vielä kuljeta. Myös monet lääkärikäynnit ja muut asioinnit hoituvat vaivattomasti taksilla, joka kuljettaa aina ovelta ovelle. Mukavaa, kun löysit blogin pariin. Tämänkertainen aihe on taksi ja taksi palvelut. Toivottavasti löydät kirjoituksesta uutta ja hyödyllistä tietoa aiheesta.

Taksipalveluiden käyttö on helppoa ja yksinkertaista

Taksipalveluita voi tarjota kaikilla ajoneuvoilla, paitsi linja-autolla. Tämä mahdollistaa sen, että jokaiseen tarpeeseen sekä erityistarpeeseen löytyy todennäköisesti juuri sopivan kokoinen ja muutenkin sopivasti varusteltu taksi. Jo taksia tilatessa kannattaakin mainita kaikki lisäpalvelut ja ominaisuudet, mitä taksilta toivoo, että paikalle saapuu halutunlainen auto. Tarvittavia lisäpalveluita, jotka kannattaa tilauksen yhteydessä mainita, voivat olla esimerkiksi isojen tavaroiden tai matkatavaroiden kuljettaminen, lastenistuin, eläintenkuljetus ja myös se, jos taksikyyti ulottuu tavallista pidemmälle. Kannattaa myös muistaa, että taksissa voi kuljettaa ruokaa ja juomaa, mutta sitä ei voi siellä nauttia, vaan se täytyy yleensä kuljettaa takakontissa. Taksin voi tilata haluamastaan palvelusta soittamalla tai sovelluksen kautta ja sen voi myös ottaa taksiasemalta, taksijonosta tai lennosta liikenteessä. Taksitilauksen voi myös peruuttaa, mutta jos auto on jo lähetetty osoitteeseen, perii kuski asiakkaalta lähtömaksun ja odotusajan mukaisen taksan.

Mitä kannattaa huomioida taksipalveluita käyttäessä

Taksien saatavuudessa voi olla paikkakuntakohtaisia eroja, joten taksin saapumisajassa tilattuun osoitteeseen voi olla eroa. Jos ei asu kaupunkialueella, jossa takseja on usein liikenteessä jokaiseen vuorokauden aikaan, kannattaa taksi tilata ennakkoon, että voi olla varma sen saapumisesta paikalle haluttuna ajankohtana. Taksin voi tilata usein ennakkoon myös muissa tapauksissa, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, jotka kannattaa tarkistaa paikalliselta taksiyrittäjältä. Taksin tunnistaa aina taksivalosta, joka täytyy jokaisesta taksista löytyä. Taksivalon tulee olla väriltään mustakeltainen ja kooltaan vähintään 20 cm leveä ja 10 cm korkea. Taksin voi maksaa sekä käteisellä että yleisimmillä maksu- ja luottokorteilla ja matkasta tulee aina saada kuitti, josta selviää taksiyrittäjän Y-tunnus, tiedot palveluntarjoajasta, kuitin numero, päivämäärä sekä ALV-tiedot. Taksipalvelut Helsingin alueella tarjoaa esimerkiksi Hopeataksi

• tag: • 318 sanat