Senioriskootteri helpottaa liikkumista

2 minuutit Julkaistu:


minusta

Kuljetusalan tärkeät työnkuvat Hei ja tervetuloa kuljetusaiheisen blogin pariin! Täällä keskitytään erityisesti kuljetusalan työnkuviin ja alan näkymiin. Kuljetusalalla töitä on riittänyt aina ja riittä jatkossakin, mutta muutoksia alaan tuo aina vain lisääntyvä kansainvälisyys, globaalisuus ja jopa ilmastonmuutoksella sekä ekologisuudella on oma vaikutuksensa. Kuljetusala on meille tärkeä, sillä se varmistaa että tuotteita on tarjolla kaupassa, saadaan raaka-aineet teollisuuteen, puhumattakaan sitä että ihmiset pääsevät sinne missä heitä tarvitaan, oli se sitten työpaikkaan tai koteihinsa. Kuljetusala pitää siis niin sanotusti yhteiskunnan rattaat pyörimässä. Kirjoituksissa tuodaan esille myös mitä mahdollisuuksia ekologisuus tuo alalle. Mutta eritoten blogissa halutaan tuoda esille kuljetusalan tärkeitä työnkuvia ja ajankohtaisia aiheita. Toivottavasti viihdyt kirjoituksien parissa!

Haku

Kategoriat

Senioriskootteri mahdollistaa helpomman liikkumisen myös vanhemmille ihmisille sekä sisällä että ulkona. Monet kamppailevat nivelkipujen kanssa ikääntyessään, mutta senioriskootteri voi helpottaa arkisten askareiden itsenäisessä hoitamisessa. Olipa kyse sitten ruokaostoksista tai muista menoista, helpottaa senioriskootteri liikkumista ja ulkopuolista apua ei askareiden suorittamiseen siten välttämättä tarvitse. Skootteri voi tuoda jokapäiväiseen elämään helppoutta, itsenäisyyttä ja mukavuutta ja siten parantaa elämänlaatua. Senioriskootterit ovat suunnattu ihmisille, joilla on oma liikkumiskyky tallella, mutta ei enää välttämättä siinä määrin, että kaikki arjen askareet pystyisi ilman apua suorittamaan. Skoottereilla ei saa liikkua kaikissa sisätiloissa ja tehosta riippuu, saako sillä saa ajaa jalkakäytävällä. Skootterit toimivat yleensä ladattavalla akulla ja niiden teho ja nopeus vaihtelee mallista riippuen.

Skootterista voi olla käyttäjälleen paljon hyötyä ja apua ja niitä on myös saatavina mukana kuljetettavina malleina, joita on helppo kuljettaa, koska ne on suunniteltu kokoontaitettaviksi. Skootterilla voi myös vähentää loukkaantumisia, koska kaatumiseen liittyvät onnettomuuksien mahdollisuudet vähenevät. On myös paljon ihmisiä, jotka käyttävät skoottereita toipuakseen leikkauksesta. Skootterin omistaminen rajoittaa fyysistä tarvetta liikkua, mikä voi helpottaa vammojen paranemista. Mutta miten löytää oikea malli?

Kuinka löytää paras skootteri omaan tarpeeseen

Skoottereita on paljon erilaisia ja juuri itselle sopivan mallin löytyminen on tärkeää. Skootterin valinnassa kannattaa harkita erilaisia ominaisuuksia. Esimerkiksi skootterin säilytystä on hyvä miettiä, koska osa skoottereista saattaa olla liian suuria sisällä säilytettäväksi. Jotta akut pysyvät hyvässä kunnossa, kannattaa senioriskootterit yleensä säilyttää sisätiloissa. Skootterin säilyttäminen ulkona kylmällä säällä, voi huonontaa akun kestoa ja heikentää skootterin tehoa ja kestävyyttä. Käyttöiän kannalta onkin siis parasta säilyttää skootteria sisätiloissa.

Jos talossa on portaita tai kynnyksiä, saatetaan myös tarvita ramppeja skootterin saamiseksi sisälle. Skoottereilla ei pääse suurien esteiden ylitse, joten se kannattaa myös huomioida sitä valitessa.

Kannattaa myös miettiä, mihin skootteria käyttää ja minkälaisessa maastossa. Suuremmat skootterit sopivat paremmin monenlaiseen maastoon ja pienemmillä skoottereilla pärjää paremmin tasaisella tiellä. Jos tätä ei oteta huomioon, akun kesto voi kärsiä ja kuljettaja voi taistella ajoneuvon siirtämisen kanssa. Mallia valitessa kannattaa myös huomioida mahdollisuus kuljettaa skootteria mukana esimerkiksi autossa, jolloin mallin pitäisi olla helposti kokoon laitettava.

Mietitkö skootterin ostoa? Juro Sähköajoneuvot Oy auttaa!

• tag: • 327 sanat