Pikakuljetukset suosittuna toimitusmuotona

2 minuutit Julkaistu:


minusta

Kuljetusalan tärkeät työnkuvat Hei ja tervetuloa kuljetusaiheisen blogin pariin! Täällä keskitytään erityisesti kuljetusalan työnkuviin ja alan näkymiin. Kuljetusalalla töitä on riittänyt aina ja riittä jatkossakin, mutta muutoksia alaan tuo aina vain lisääntyvä kansainvälisyys, globaalisuus ja jopa ilmastonmuutoksella sekä ekologisuudella on oma vaikutuksensa. Kuljetusala on meille tärkeä, sillä se varmistaa että tuotteita on tarjolla kaupassa, saadaan raaka-aineet teollisuuteen, puhumattakaan sitä että ihmiset pääsevät sinne missä heitä tarvitaan, oli se sitten työpaikkaan tai koteihinsa. Kuljetusala pitää siis niin sanotusti yhteiskunnan rattaat pyörimässä. Kirjoituksissa tuodaan esille myös mitä mahdollisuuksia ekologisuus tuo alalle. Mutta eritoten blogissa halutaan tuoda esille kuljetusalan tärkeitä työnkuvia ja ajankohtaisia aiheita. Toivottavasti viihdyt kirjoituksien parissa!

Haku

Kategoriat

Viimeisimmät julkaisut

Usein kun jotain tilataan, se halutaan mahdollisimman nopeasti perille. Tämän mahdollistaa erilaiset pikakuljetukset. Tähän kuljetusmuotoon lukeutuu paljon hyviä puolia, jotka lisäävät muun muassa toimituksen varmuutta ja turvallisuutta. Tässä kirjoituksessa käydään läpi sen hyviä puolia ja etuja, mutta lopuksi myös kuljetusmuodon kehityskohteisiin.

 

Miksi pikakuljetukset toimivat niin hyvin

Pikana kuljetettuna tavara tulee jopa ulkomailta asti perille yhden yön aikana. Tyypillisimmillään lähetys lähtee iltapäivällä liikkeelle ja matkaa lentokoneessa kohdemaahan, ja sieltä sitten seuraavana päivänä määränpäähän. Tämä on tietysti etu nykyisin niin globaalissa toiminnassa ja lähes jokainen yritys haluaa mahdollistaa nopean reagoinnin asiakkaan tarpeisiin. Tästä onkin tullut lähes perusedellytys monelle alalle, että toimitukset tulevat asiakkaalle nopeasti.

Miten näin tehokas toiminta on sitten mahdollista? Alalla on vain muutama päätoimija, jotka mahdollistavat tämän nopean toiminnan heidän tehokkaan ja laadukkaan kuljetusverkoston ansiosta. Kun toimitaan eri maiden välillä, vaatii kuljetusprosessit suuria investointeja, varsinkin lentoihin ja terminaaleihin liittyen, joten on ymmärrettävää että alalla toimii suuret toimijat. Kylläkin kuljetusverkoston eri kohdissa käytetään alihankkijoita ja paikallisia toimijoita. Näin esimerkiksi lähetyksen alkupään ja loppupään toimitukset on hankittu paikallisilta kuljetusyrityksiltä.

Niin kuin mainittu aiemmin, asiakkaalle etuna on nopeus ja myös helppous, kun kuljetukseen yleensä sisältyy toimitus kotiin asti. Mutta tämä kuljetusmuoto tuo toimitukseen myös turvallisuutta, koska siihen liittyy yleensä lähetyksen seuranta myös. Tämäkin on mahdollista kehittyneen verkoston avulla, jossa seurantaa ja kirjantaa tehdään systemaattisesti. Tämä tuo asiakkaalle varmuuden ja turvallisuuden tunteen lähetyksen suhteen. Varsinkin arvokkaiden lähetyksien kohdalla tämä tuo mielenrauhaa ja myöskin siksi, että yleensä vastaanottoajankohdastakin saa tarkan tiedon ja siitä pystyy sopimaan vielä kuljettajan kanssa niin, että vastaanottaja on varmasti paikalla. Tietoa aiheesta löytyy esimerkiksi täältä: Oxline Oy.

 

Onko siinä mitään huonoa?

Itse palvelu toimii hyvin ja sille on selkeä kysyntä, mutta myös siitäkin löytyy kriittinen puolensa. Lentokonekuljetus ei ole ekologisin vaihtoehto ja kestävän kehityksen kannalta järkevämpää olisi kuljettaa tavarat maanteitse sekä odottaa lähetysmäärän täyttymistä niin, että koko kuljetuskapasiteetti aina hyödynnettäisiin. Toki tämä ei pikakuljetuskonseptiin sovi, mutta ympäristön huomiointi on varmasti asia, jota kuljetusala voisi kehittää ja ehkä joutuukin tulevaisuudessa kiinnittämään siihen huomiota.  

• tag: • 323 sanat